تبیان، دستیار زندگی

حکم شرعی ترمیم بکارت

پس از انتشار استفتاء منسوب به آیت الله العظمی مکارم شیرازی درباره بکارت دختران، دفتر معظم له تصریح کرد که خبر مزبور توأم با تحریف و خلاف گوئی بوده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
ترمیم پرده بکارت

اخیرا برخی از نا آگاهان یا مغرضان در فضای مجازی فتوایی از آیت الله العظمی مکارم شیرازی درباره ترمیم بکارت نقل کرده بودند که توأم با تحریف و خلاف گوئی بود.

ایشان در توضیح مطلب فرمودند؛ اصل مطلب چنین بوده که از ما سوال کرده بودند:

اگر دختری به هر دلیل بکارت خود را از دست داده باشد و آگاه شدن اقوام جان او را به خطر اندازد و ممکن باشد که منتهی به خون ریزی شود، آیا اجازه ترمیم به او می دهید؟

ما در جواب گفته ایم: اگر کار به اینجا برسد از باب ضرورت و برای حفظ جان مسلمان ترمیم جایز است.

تاریخ انتشار: « ۱۳۹۷/۰۸/۳۰ »

سایت هدانا برگرفته از سایت رسمی حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

سؤال ۲۴۵ ـ بعضى از زنان با مراجعه به پزشک در خواست دوختن یا ایجاد پرده بکارت به صورت جرّاحى ترمیمى دارند. این عمل از دیدگاه پزشکى یک اقدام طبّى همانند سایر موارد، نظیر اصلاح عیوب ظاهرى بینى، صورت، شکم، و اندامها است، و از دیدگاه بیماران همانند کسانى که داراى یک اشکال در صورت، دست و سایر قسمتهاى بدن مى باشند، و از معالجه آن منتفع مى گردند، مى تواند براى فرد متقاضى منافع اجتماعى داشته باشد. اشتغال به عمل فوق، از نظر شرع مقدّس چگونه است؟

جواب: در صورتى که اشخاص مزبور واقعاً ضرورتى براى این کار احساس کنند، و قصد تدلیس نداشته باشند، جرّاحى فوق شرعاً اشکالى ندارد.

سؤال ۲۴۶ ـ با توجّه به آنچه در پاسخ سوال قبل آمده که «قصد تدلیس نداشته باشند» آیا تدلیس یک امر قصدى است؟

جواب: آرى تدلیس یک امر قصدى است.

شرط باکره بودن دختر

پرسش :چنانچه بعد از عقد معلوم شود زن بکارت را ندارد،مرد می تواند عقد را فسخ نماید؟ معناى فسخ چیست؟

پاسخ :هرگاه در عقد شرط كرده باشند كه زن بکارت داشته باشد باشد و بعد خلاف آن معلوم شود مرد مى تواند ازدواج را به هم زند و و معمولا در محیطهاى ما، شرط بکارت به عنوان یک شرط ضمنى و از پیش توافق شده مى باشد و معناى فسخ این است که بگوید من عقد را فسخ کردم یا به هم زدم و به هر زبانى باشد کافى است و باید تفاوت مهر باكره و غیر باكره را در نظر بگیرد یعنى اگر مهر دختر به عنوان باكره پانصد سكه باشد و در صورت غیر باكره بودن ۳۰۰ سكه به نسبت ۲۰۰ سكه از مهر او كم مى شود.

عدم لزوم تصریح به باکره نبودن در خواستگاری

پرسش :اگر دختری به هر علّتی بکارت خود را از دست داده باشد آیا باید هنگام خواستگاری، این مورد را بگوید؟

پاسخ :بر دختر لازم نیست وضع خود را به شوهر بگوید؛ امّا اگر بعداً بر شوهر ثابت شد که دختر باکره نیست، حقّ فسخ نکاح را دارد.

سؤال ۲۴۷ ـ چنانچه عروسى از باب احتیاط، براى بررسى بکارت به دکتر زن، و در صورت نبودن زن به طبیب مرد مراجعه کند، با توجّه به لزوم لمس و نظر این کار چه حکمى دارد؟

جواب: هرگاه ترک این کار مظنّه مفاسد و اختلافات مهمّى بوده باشد جایز است. و در این صورت باید حتّى الامکان از طبیب زن استفاده شود، و اگر ممکن است از غیر طریق رؤیت مثلاً با استفاده از لمس غیر مستقیم به وسیله دستکش و مانند آن انجام گیرد.

ادّعای عدم بکارت زوجه از طرف زوج

پرسش :پسری از دخترى با تأکید بر باکره بودن وى خواستگارى کرده، و عقد شرعى و دائمى زوجیّت با شرط باکره بودن زوجه جارى گردیده است. پس از گذشت ده ماه از اجراى صیغه دائمى عقد، و قبل از برگزارى مراسم ازدواج، زوجه اعلام مى دارد که پرده بکارت وى ازاله گردیده، (و این امر قطعى و اثبات شده است.) ولى خود زوج اقدام به ازاله بکارت کرده، امّا زوج با اتیان سوگند شرعى منکر ادّعاى زوجه مى باشد. لطفاً در این مورد به سؤالات زیر پاسخ فرمایید: ۱ ـ آیا پسر، حقّ فسخ نکاح را دارد؟ ۲ ـ آیا زوج باید اثبات کند که اقدامى نکرده است؟ ۳ ـ در صورت فسخ نکاح، آیا زوجه حقّ دریافت مهر المسمّى، یا مهر المثل دارد؟

پاسخ :۱- در صورتى که زوج و زوجه قبل از عروسى با هم رفت و آمد داشته و خلوت مى کرده اند، ادّعاى پسر پذیرفته نیست. ۲- آرى تا ثابت نکند، در فرضى که در بالا گفتیم، ادّعاى او پذیرفته نیست. ۳- در فرض بالا زوج حقّ فسخ ندارد.

منبع : سایت هدانا


مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.